Posts tagged: discotheek

Nachtleven van Beijing

Geen citytrip is compleet zonder het nachtleven van de stad ervaren te hebben. Daarom gingen we gisterenavond de kroegjes en discotheken van de stad maar eens opzoeken. We lieten ons informeren door onze locale gids Patty, die op de kaart twee straatjes aankruiste waar we dan heen zouden moeten gaan.

Een taxi was weer zo geronseld en we stapten in op weg naar het onbekend vertier! Al vlot kwamen we uit in een straat met vele neon lichten, dat moest de juiste plek zijn. De taxi zette ons af en wij liepen eerst een rondje om ons te orienteren.

Dat viel nog niet mee. We werden door diverse ongure types achtervolgd die ons ‘two girl for one price’ aanboden en dat soort moois. Natuurlijk hadden we daar als nuchtere Hollandse jongens geen boodschap aan. Een krachtig ‘bu-jou’ (betekent iets als: hoef ik niet) op zijn tijd deed gelukkig wonderen.

Bij het eerste kroegje waar geen opdringerige mannen voorstonden gingen we maar naar binnen. Er was hier live muziek van het equivalent van de Chinese BZN en Frans Bauer. Met een paar Heineken biertjes achter de kiezen klonk dat best aardig.

Uitgaan Jer en Steef

Het nadeel van bier is, dat je soms ook naar de WC moet. Dat is in China een lastig iets. De toiletten zijn namelijk over het algemeen zeer slecht. Ranzig, is een beter woord. Een gat in de grond met de uitwerpselen van al je voorgangers erin is normaal. Schoonmaken doen ze zelden. Bij de toeristische plekken was het meestal net iets beter, maar hier moesten we er natuurlijk aan geloven.

Na een paar rondjes gingen we de straat weer wat verder verkennen en we kwamen uit bij een wel zeer dubieuze club. Aangezien dit tevens het laatste tentje in de straat was, gingen we toch maar naar binnen. Het was eigenlijk best wel geinig. We dronken hier nog een paar biertjes en observeerden het publiek wat, en gingen toen per taxi verder naar de volgende straat.

De tweede straat die we bezochten bleek 1 grote discotheek te bevatten. Maar dat was wel een hele stoere! Naast een stadion dat nog werd gebouwd voor de olympische spelen stond een apart gebouw met allemaal vette sportwagens ervoor. Buiten stonden al boxen te blazen en er stonden diverse opgedofte Chinese jongens en meisjes daar, druk bezig met elkaar of hun hyper geavanceerde mobieltjes.

Sportwagens voor de deur

Club Mix Discotheek Beijing

Zonder schroom stapten we naar binnen en we kwamen uit in een grote zaal vol met Chinezen. Hier was werkelijk geen westerling meer te zien! Toch keek niemand raar van ons op, in de wereldstad Beijing hebben ze net als wij alles allang gezien. Aan de bar kon je biertjes bestellen, maar de meesten kochten meteen dure merken Whiskey, per hele fles! Echt absurd.

De prijs van een biertje was overigens hetzelfde als die van een glas whiskey (omgerekend zo’n 4 euro) dus ook ik ging al snel over op wat sterkers, waar Steef lekker zijn Heinekentjes bleef drinken. De muziek binnen was redelijk hip, met veel R&B erbij. We konden daar heel prettig wat uurtjes doorbrengen voordat we helemaal gesloopt ons lieten terugvervoeren naar het hotel.