Posts tagged: lama tempel

Lama Tempel & Tempel van de Hemel

Vermoeiend als de dag gister was ging vanochtend het wekkertje iets later. Ditmaal 07.15!! Hallo…we hebben vakantie! Maar opnieuw een dag met bewonderingswaardige bezichtingen. Als eerste naar de Lama Tempel. Nog geen 15 min rijden met de bus in de file dus ik schat het op een kilometer of 2 van ons hotel.

Lama Tempel

Interessant was het zeker aangezien hier ook echt nog monikken rond liepen. Het idee qua opbouw was bijna hetzelfde als de Verboden Stad alleen dan wat kleiner uitgevoerd. Hier konden we dan ook weer lekker rondneuzen en mooie plaatjes schieten. Helaas mochten we dit binnen echter niet doen. Daar werden we dan ook strict door de monniken op gecontroleerd!
Maar zo Listig als Jer is heeft hij toch nog onopgemerkt wat foto’s kunnen maken. Het meest imposante van de hele tempel kwam als laatst. Een uit een boom gesneden budda beeld van 26 meter hoog en 8 meter breed! Daarmee ook gelijk de grootste ter wereld!

Enorme Budda

Op weg naar de volgende stop het parel atelier gingen we eerst nog even lunchen bij een ‘volgens de reisleider’ moslim restaurant. Echter konden we niet echt iets moslims ontdekken aan het eten of de uitsraling van het restaurant. In ieder geval maakte het ons niet uit! Het Chinese eten was weer heerlijk en we hebben weer wat nieuwe gerechtjes kunnen nuttigen.

Aangekomen bij het parel atelier kregen we eerst nog wat uitleg over hoe een parel wordt gemaakt. Erg leuk om te horen vooral hoe de chinese listige truckjes uithalen om ze na te maken! Hier waren uiteraard alleen echte parels te krijgen natuurlijk. Na een beetje in de shop te hebben rondgesnuffelt nog even een heerlijk bakje koffie gedronken daar. Koffie, daar krijgen deze helden van het volk geen genoeg van natuurlijk!!

Parel Atelier

Als laatst hebben we naar de Hemelse Tempel bezocht. Het was gelukkig al wat warmer geworden want het was een ijkoude ochtend geweest. Voor iedereen die ooit nog is in oktober naar Beijing gaat: NEEM EEN WINTERJAS MEE!!! BRRRR!!
Met de heerlijke zon in de rug passeerden we met intressante uitleg van de reisleider alllerlei kamers/tempels waar verschillende soorten rituelen zich vroeger voordeden. Ook hier weer erg indrukwekkend hoe alles zo uitgestrekt het is opgebouwd. Genoeg voedsel voor onze camera’s!!

Tempel van de Hemel

We lieten ons natuurlijk nog even graag vastleggen op deze bijzondere plek, die voor Chinezen als het centrum van de aarde werd beschouwd. Het schijnt met gunstige aardstralen te maken te hebben.

Steef Tempel van de Hemel   Tempel van de Hemel - Jer

De dagen gaan snel en we krijgen in een korte tijd mooie dingen voorgeschoteld! Een hoop cultuur opgesnoven in zo’n korte tijd heb ik nog nooit eerder gedaan.. dus daarom gaan we vanavond is even lekker naar de kroeg en lekker wat biertjes achterover kegelen!
Hoe dat afloopt horen jullie morgen.